Stručna putovanja

Članovi BDM Cluba posjetili EXPO 2015. u Milanu

15 lis Stručna putovanja
U subotu 10. i nedjelju 11. listopada 2015. godine BDM Club je za svoje članove organizirao posjet Svjetskoj izložbi Expo 2015. u Milanu, poznatoj sajam-manifestaciji, koja svoje korijene vuče još od polovice 19. stoljeća, odnosno 1851. godine, kada je Prva svjetska izložba održana u Londonu.
 
Kako bi u potpunosti razumjeli važnost i veličinu ove manifestacije, dovoljno je reći da ostavština Svjetskih izložbi u više od 150 godina njihovog održavanja između ostalog uključuje Eiffelov toranj u Parizu (1899.) te „Atomium“ u Bruxellesu (1958.).
 
Situiran na gotovo 2 km2 , Expo 2015. broji ukupno 183 sudionika – 145 zemalja, 21 organizaciju, 17 tvrtki te (predviđeni) ukupni broj posjetitelja od preko 24.000.000 od dana otvaranja (1. svibnja 2015.) do dana zatvaranja (31. listopada 2015.).
 
Tema ovogodišnje Svjetske izložbe je „Hraniti planet, energija za život“ te uključuje sve vezano za hranu, od obrazovanja do ozbiljnih nestašica hrane koje pogađaju mnoge dijelove svijeta, kao i pitanja vezana za GMO.

E sad…
 
Nakon „službenih“ podataka, slijede dojmovi koje smo stekli, a isti se daju sročiti u jednu jedinu rečenicu: posjetom Expu 2015. otkrili smo da se Italija i nije baš dokazala najboljim organizatorom na svijetu (da upotrijebimo eufemizam), ili barem ne na razini na kakvu je ova manifestacija zasigurno navikla kroz svoju bogatu povijest.
 
Redovi „bez glave i repa“, zbunjujuće i često kontradiktorne informacije i putokazi te veličina „paviljona“ (kako ih službeno nazivaju, iako bi primjereniji termin bio „sale“ ili „male dvorane“) – obzirom na ogroman broj posjetitelja tijekom vikenda – bili su nažalost dovoljni da se impozantna javna slika Expa 2015. „uruši“ jednom viđena na djelu, tj. na terenu.
 
Međutim, bez obzira na sve poteškoće na koje smo naišli tijekom posjeta samoj izložbi, možemo zadovoljno reći da nas cijeli taj „kažin“ (kako ga je čovjek odgovoran za parking na sajmu sam definirao!) nije previše smetao, naprotiv – bio nam je nepresušna inspiracija za šalu, zabavu i općenito lijepo i kvalitetno provedena 2 dana zajedno.
 
Ukratko: ako vanjsko okruženje nije u stanju zabaviti članove BDM Cluba, mi to i te kako znamo iskoristiti i još bolju zabavu napraviti – sami! :)

Život kluba

17. svi

U utorak, 15.05.2018. godine održano je za članove BDM Cluba predavanje na...

20. vel

11. radionicu iz ciklusa "Vođenje businessa u III mileniju" [link] ,...

13. vel

Članovi BDM Cluba održali su u 2018. godini već 3 radionice na temu...

28. pro

Svoju posljednju, sedmu po redu, ovogodišnju radionicu iz ciklusa...

Mapa

Odaberite regiju na karti i pogledajte sve naše članove

Istra

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila najbolje korisničko iskustvo. Više o uporabi kolačića saznajte u uvjetima korištenja web stranice. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića. Više informacija