Zajedničko učenje

Velimir Srića: Stvaranje i razvoj pobjedničkog tima

10 lis Zajedničko učenje

U subotu, 05. listopada 2013. godine održana je naša šesta edukativna radionica pod nazivom „Stvaranje i razvoj pobjedničkog tima“, u Klubu umirovljenika „Galija“ u Poreču.  Radionicu je vodio naš počasni član, prof. dr. Velimir Srića iz Zagreba.

Naglasak radionice stavljen je na problematiku stvaranja pobjedničkog tima, odnosno proučavanje pojedinih faza njegove izgradnje. Te smo tako saznali kako se iz neorganizirane grupe pojedinaca, tzv. „hrpe“ , stvaraju radne skupine, koje uz dobro vođenje mogu prerasti  u radni tim. Timski rad, koristeći sinergiju tima, u mogućnosti  je proizvesti puno veće učinke od mogućeg zbroja pojedinačnih učinaka njegovih članova.

Da bismo dobili pobjednički tim, potrebno je razumjeti suštinu timskog rada i pojedinih uloga u timu te poznavati načine njegovog funkcioniranja: kroz uspješnu komunikaciju, fleksibilan pristup i pravilno vođenje, odnosno usmjeravanje „kemije“ koja postoji među  članovima takvog tima.

Zanimljivo, zar ne? Radionica je obilovala vježbama iz timskog rada i sagledavanja i rješavanja mogućih problema, s posebnim osvrtom na različitosti između individualnog i timskog pristupa rješavanju problema.

Sve u svemu, proveli smo ugodnu, zanimljivu i nadasve edukativnu radionicu. Vjerujemo da će se s time složiti i polaznici radionice, iz tvrtki: „S.I.C.“ d.o.o. Vabriga, „Epoca turizam“ d.o.o. Novigrad, „Vortica“ d.o.o. Kastav, „TV Istra“ d.o.o. Pazin, Obrt za proizvodnju bakalara „Milena“ Bačva, „Materada centar“ Poreč, „B.D.M.“ d.o.o. Poreč  i „Musica Iuvenis“ d.o.o. Poreč.  A i naš predavač, koji je subotnju radionicu, pogotovo njezine sudionike, također okarakterizirao iznimno ugodnima i zanimljivima.


Život kluba

17. svi

U utorak, 15.05.2018. godine održano je za članove BDM Cluba predavanje na...

20. vel

11. radionicu iz ciklusa "Vođenje businessa u III mileniju" [link] ,...

13. vel

Članovi BDM Cluba održali su u 2018. godini već 3 radionice na temu...

28. pro

Svoju posljednju, sedmu po redu, ovogodišnju radionicu iz ciklusa...

Mapa

Odaberite regiju na karti i pogledajte sve naše članove

Istra

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila najbolje korisničko iskustvo. Više o uporabi kolačića saznajte u uvjetima korištenja web stranice. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića. Više informacija