Zajedničko učenje

Kamilo Antolović: Osobna prodaja i malo poduzetništvo

05 stu Zajedničko učenje
Što je uopće prodaja? Koji se motivi pojavljuju u procesu prodaje? Kako teku pojedine faze prodajnog procesa? Koje su prodajne konstante? Što je zaista važno za ostvarivanje dobre prodaje? Postoje li i koja su pravila prodaje?

Sve su to pitanja na koja je odgovore tražio i dobio 21 polaznik radionice BDM Cluba, nazvane „Osobna prodaja i malo poduzetništvo", koja je 27. listopada 2012. godine održana u Poreču.

Voditelj radionice, gospodin Kamilo Antolović iz Zagreba polaznicima je radionice, na sebi svojstven, osebujan i zabavan način,  iznimno slikovito prenio osnovna znanja iz jednog od najsloženijih poslovnih procesa - procesa  prodaje.

Osim gore navedenog, veliki dio radionice posvećen je analizama neverbalne komunikacije, odnosno - govora tijela. Odnosno, savladane su osnovne tehnike pomoću kojih, po stavu našeg sugovornika, prepoznati i pravilno „očitati" njegov realan odnos i stav prema onome što je predmet našeg razgovora, rasprave ili jednostavno - kupoprodaje. I kako na njih najpravilnije odgovoriti.

Održana radionica druga je od deset planiranih, a u sklopu redovne aktivnosti BDM Cluba, nazvane „Temelji poslovnog uspjeha". Iduća edukativna radionica predviđena je za kraj studenog.

Život kluba

28. pro

Svoju posljednju, sedmu po redu, ovogodišnju radionicu iz ciklusa...

19. pro

U četvrtak 14.12.2017. godine članovi BDM Cluba na održanoj šestoj...

12. pro

Petu radionicu iz ciklusa „Vođenje businessa u III mileniju“, članovi...

05. pro

Tema četvrte radionice iz ciklusa „Vođenje businessa u III mileniju“,...

Mapa

Odaberite regiju na karti i pogledajte sve naše članove

Istra