PRAVILA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I KORIŠTENJU KOLAČIĆA


Ova Pravila o zaštiti privatnosti opisuju kako prikupljamo, upotrebljavamo i obrađujemo vaše podatke, uključujući i osobne podatke, u vezi s vašim korištenjem stranica BDM Cluba.

Naše stranice ponekad sadrže linkove na stranice drugih kompanija. Te kompanije imaju vlastita pravila o zaštiti privatnosti i korištenju kolačića, stoga imajte na umu da će informacije koje na taj način dajete, biti regulirane njihovim pravilima. Svakako provjerite i njihova pravila o zaštiti privatnosti, kako biste znali kako će upotrebljavati vaše podatke.
Voditelj obrade podataka je društvo B.D.M. d.o.o., Vukovarska 19, 52440 Poreč, OIB: 59013408848.

Kada prikupljamo podatke?

Vaše podatke prikupljamo ispunjavanjem Online prijavnice te Kontakt forme, unosom podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo Online prijavnicom i/ili Kontakt formom, koristimo u slijedeće svrhe:

• za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
• kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na vaša
pitanja
• za bržu obradu postupka učlanjenja u BDM Club,
• za slanje elektroničke pošte / newslettera u vezi vašeg zahtjeva za učlanjenjem,
kontakta ili obavještavanja o aktivnostima i uslugama BDM Cluba.


PRAVILA O KORIŠTENJU KOLAČIĆA

Što su kolačići?

Kolačići su male datoteke s informacijama koje se privremeno pohranjuju u vaše računalo za vrijeme posjete internetske stranice. Kada internetsku stranicu ponovo otvorite, preglednik se uz njihovu pomoć »sjeti« vaše postavke i tako vam nije potrebno ponovo upisivati korisničko ime i lozinku (na primjer stalna prijava na Facebook ili na neki forum). Kolačići su sastavni dio suvremenih internetskih stranica i sami po sebi nisu štetni, ne sadržavaju viruse ili neke druge zlonamjerne kodove. Glavna svrha kolačića je da server prepozna vaše računalo i preglednik, prilagode web-stanicu i pobrinu se za jednostavnost i brzinu.

Kolačići omogućuju da se pravilno pokažu informacije koje tražite ili vas zanimaju. Sa skupljanjem i traženjem informacijama o vašim postavkama internetskog mjesta uz pomoć kolačića, upravitelji internetskih stranica možemo ponuditi bolju web-stranicu. Kolačići upravitelju internetske stranice ne daju dostup do računala i podataka koji se skupe na način preko kolačića i ne uključuju osobnih podataka.

Za potrebe naših internetskih stranica koristimo susret kolačiće. Oni su obavezni za djelovanje sistema za uređivanje i prikaz sadržaja i omogućuju pravilno primanje elektronskih poruka i sadržaja na internetskoj stranici. Kolačići se izbrišu kada korisnik napusti internetsku stranicu.

Vrste kolačića

Ured informacijskog povjerenika dijeli kolačiće prije svega na invazivnost:

• privremeni ili susret kolačići
• trajni ili pohranjeni kolačići
• vlastiti kolačići
• drugi kolačići

Svaka se vrsta kolačića u zakonodavstvu i smjernicama povjerenika tumači drukčije što vlasnicima internetskih stranica i web – razvijačima otežava postizanje skladnosti sa zakonom o elektronskim komunikacijama (ZEKom – 1) i prije svega nalaže da je potrebno proučiti problematiku privatnosti kolačića te o upotrebi kolačića obavještavati i svoje internetske goste. U slučaju invazivnijih kolačića moraju od gosta pridobiti suglasnost za
 jihovu upotrebu.

Kako upravljati s kolačićima?

Većina web preglednika (web browser) omogućuje da postavite vaše kolačiće. Kolačiće možete odbiti ili ih primiti s funkcijom koja je već ugrađena u pregledniku. Ako kolačiće odbijete, možete još uvijek upotrebljavati našu internetsku stranicu ali neke podstranice neće pravilno djelovati.

Ako želite saznati kako se brišu kolačići u vašom pregledniku, upotrijebite funkciju pomoći u pregledniku ili posjetite stranicu www.aboutcookies.org koja jednostavno objašnjava kako upravljati ili izbrisati kolačiće iz većine web preglednika.

Život kluba

17. svi

U utorak, 15.05.2018. godine održano je za članove BDM Cluba predavanje na...

20. vel

11. radionicu iz ciklusa "Vođenje businessa u III mileniju" [link] ,...

13. vel

Članovi BDM Cluba održali su u 2018. godini već 3 radionice na temu...

28. pro

Svoju posljednju, sedmu po redu, ovogodišnju radionicu iz ciklusa...

Mapa

Odaberite regiju na karti i pogledajte sve naše članove

Istra

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila najbolje korisničko iskustvo. Više o uporabi kolačića saznajte u uvjetima korištenja web stranice. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića. Više informacija