prof. dr. Velimir Srića

menadžment i informatika


mail: info@velimirsrica.com

web: www.velimirsrica.com

Prof. dr. Velimir Srića iz Zagreba. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te magistrirao na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu. Kao dobitnik Fulbrightove stipendije završio MBA na Graduate School of Business, Columbia University, New York.

Doktorat znanosti stekao iz managementa informacijskih sustava. Redovni je profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te gostujući profesor na UCLA (University of California Los Angeles).

Bio je gostujući profesor i na Pekinškom Renmin sveučilištu u Narodnoj Republici Kini te u Budimpešti, Sarajevu, Mariboru, Podgorici i Grazu. Osnivač je i voditelj MBA programa "Informatički management" na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Bio je direktor Hrvatskog zavoda za informatiku, ministar znanosti i tehnologije te član hrvatske Vlade od 1986. do 1990, predsjednik Komisije za tehnološku suradnju Regije Alpe-Adria, član EGIDA (European Citizens Initiative for a Democratic Alternative) i počasni član Hrvatskog helsinškog odbora. Programski je direktor DELFIN (Developing Effective Leadership for Innovation), privatne škole za razvoj managementa.

Dobitnik je nagrade Gerald Ford i Eisenhower Fellowship za 1990. Bio je voditelj radne skupine Predsjednika Mesića za strategiju informatizacije Hrvatske. Koautor je International Encyclopedia of Business and Management, Thomson Publishing Co. London 1997, i Handbook of IT in Business 1999.

Dobitnik je Zlatnog pera, nagrade Hrvatskog novinarskog društva za 1988. godinu. Objavio je preko 50 znanstvenih i stručnih knjiga, više od 300 znanstvenih i stručnih radova te zbirku političkih eseja “Od krize do vizije”, roman „Privatne istrage” i zbirku poezije “Razne igre”.

O BDM Clubu

"Umrežavanje (ili networking) danas je jedna od najvažnijih mudrosti poslovnog uspjeha. Valja biti umrežen, kretati se u pravim sredinama, družiti se s pravim ljudima, imati veze na pravim mjestima. Za uspješnu karijeru i dobru informiranost neophodno je komunicirati s drugima, čak i s konkurentima, redovito se susretati i razgovarati s konzultantima i profesorima koji imaju dodira s teorijom i istraživanjima, sustavno kontaktirati osobe na političkim položajima od važnosti za posao, a naravno i kupce, korisnike proizvoda i usluga te saznati s kojim se problemima susreću. Usput se nauči o trendovima, novim propisima, problemima, izazovima, tehnologijama, razmjenjuju ideje i ostvaruje trajna veza koja prerasta u prijateljstvo. Sve to misao je vodilja BDM Cluba, jednog od najboljih poslovnih klubova u Hrvatskoj i regiji. Ponosan sam biti njihov počasni član i iz osobnog iskustva mogu potvrditi da su od početka na pravom putu. Zato ne čudi što im broj članova i opseg aktivnosti stalno rastu.
Druženje s najboljima čini i nas boljima, izlaže nas izazovima, podiže kriterije, daje prigodu za napredovanje, izlaže nas poticajnim iskustvima i najvrednijim informacijama, izoštrava nam instinkte. Od takvih kontakata uvijek ćemo imati koristi. Umrežavanje je jedan od najboljih i najugodnijih način da se poslovni ljudi povezuju i lakše postižu svoje ciljeve. Zato BDM Cluba predstavlja pionirski putokaz za male i srednje poduzetnike ne samo u Istri nego i šire." V. Srića

 

Život kluba

17. svi

U utorak, 15.05.2018. godine održano je za članove BDM Cluba predavanje na...

20. vel

11. radionicu iz ciklusa "Vođenje businessa u III mileniju" [link] ,...

13. vel

Članovi BDM Cluba održali su u 2018. godini već 3 radionice na temu...

28. pro

Svoju posljednju, sedmu po redu, ovogodišnju radionicu iz ciklusa...

Mapa

Odaberite regiju na karti i pogledajte sve naše članove

Istra

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila najbolje korisničko iskustvo. Više o uporabi kolačića saznajte u uvjetima korištenja web stranice. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića. Više informacija